Kenkiä, kenkiä, kenkiä… (osa 1)

Rakastan kenkiä! Mitä veikeämmät, sen parempi. Ihanat kenkäparit saavat minut aina hyvälle mielelle, sillä niillä saa piristettyä asun kuin asun, sekä oman pahantuulen puhallettua pois. Toisinaan harmittelen sitä, että tänne Suomeen ei ole vakiintunut saksalainen/amerikkalainen tapa pitää kenkiä myös sisätiloissa. Toisaalta kukapa kieltää! (Okei, okei! Lattian ja mattojen kuuraaminen ei ole mielipuuhiani, joten taitaa olla ihan hyvä, ettei kenkiä tule pidettyä sisällä.)

Valitettavasti jalkojani ei ole rakennettu siten, että voisin pitää nyt (taas) muotiin tulossa olevia kapea-/teräväkärkisiä kenkiä. Jotta tuollaiset kengät eivät aiheuttaisi vaivaisenluuta tai muutoin ristiin vääntyneitä vasaravarpaita, pitäisi kengän olla noin 2-3 numeroa isompi kuin normaalisti minulle passelit 37-38 nro:n kengät. Tällöin kengät tietysti ovat muutoin päkiän ja kannan kohdalta väljät, ja lonksaavat. Huoh, miksi muoti on välillä niin ongelmallista ja valitettavasti myös yksitoikkoista? Jos jokin tyyli on pinnalla, ei kaupoista löydy mitään muuta kuin juuri sitä eri tavoin varioituna. Paitsi tietysti silloin, kun muutos juuri on tapahtumaisillaan, kuten nyt.

Viimeksi, noin 5 vuotta sitten, kun kapeat/kapenevat/terävät kärjet olivat muodissa, kolusin kaikki Kuopion, Tampereen, Helsingin, Bonnin ja Kölninkin popoja myyvät liikkeet löytääkseni jalkaani passelit kävelykengät, joissa niissäkin oli loppujen lopuksi kapoiset kärjet. Tähän projektiin meni aikaa kaksi kuukautta, jolloin oli jo pakko vetää talvimonot jalkaan. Ja arvatkaas vain löytyikö tuolloin opiskelijabudjetin kenkäkaapistani ehjää ja edustuskelpoista talvikenkäparia? Eipä tietenkään….

Se nyt vain on niin, että pyöreät kärjet istuvat jalkaani parhaiten. Tänä vuonna olenkin sitten hamstrannut pyöreäkärkisiä kenkiä tulevaisuutta varten, jotta ei edellä kuvattua tilannetta enää pääse syntymään!

Ensimmäisenä esittelen kenkäkomerostani yhden tämän hetkisen suosikkiparin (sulakaa lumet, sulakaa!): Irregular Choicen Wiskersit. Tai tuttavallisemmin Kisumisut. Kengät, jotka ovat ihanan punaiset, istuvat jalkaan kuin valetut ja joiden yksityiskohdat ovat saavat huokaaman söpöydellään – herttainen kissanpentu palloineen ja villisti kuvioidut pohjat. Tätä kauniimmiksi eivät pinup-kengät mielestäni muutu.

kissakengat1
kissakengat5
kissakengat3
kissakengatpohja
kissakengatdetaljit
kissakengat2

P.S. Varoitan kaikkia tätä blogia seuraavia: näitä kenkäpostauksia on luvassa tulevaisuudessa monta. Kenkäkomeroni kalpenee vain lankavuoreni rinnalla…

Kategoria(t): Kenkäkaappi, korkokengät Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s